Schooltuin
Op enkele minuten loopafstand werken de kinderen in onze biologische moestuin. Dat werken in de moestuin begint met het voorzaaien en potten van de zaadjes en plantjes. Daarna worden de plantjes in de moestuin geplant. Als de plantjes groeien, gaan kinderen onkruid wieden, water geven en uiteindelijk natuurlijk oogsten.
Wekelijks is er in de moestuin werk te doen dat kinderen onder begeleiding van hun groepsleiding of hulpouders uitvoeren. Kinderen verbouwen en oogsten verschillende soorten kolen, pompoenen, komkommers, courgettes, aardbeien, frambozen, raapstelen, boontjes en nog veel meer lekkere groenten- en fruitsoorten.
Na de oogst maken de kinderen maaltijden, smoothies en salades en eten dit samen lekker op.
Eén keer per jaar verandert de school in “Restaurant Antonius Abt”. De kinderen maken een uitgebreide lunch of diner om alle hulpouders te bedanken.
Door te werken in de schooltuin leren ontzettend veel van en over planten en tuinieren en worden zij zich bewust van duurzame en biologische teelt.